Arbūzu ražas laikā veikalos manāmi sarosās klaudzinātāju bari. 90% cilvēku klauvē pie arbūza jo tā dara arī citi. Patiesībā, noteikt arbūza gatavību pēc skaņas ir diezgan grūti. Jābūt lielai arbūzu pieredzei, lai tiešām atrastu visgatavāko un garšīgāko. Te būs padomi kā droši var noteikt arbūza gatavību un garšu.

1. Guļampleķis

Katram arbūzam ir plankums, kas nav zaļi strīpains, bet gan bāldzeltens.
Ar šo vietu arbūzs guļ uz zemes. Pētiet, salīdziniet ar citiem indivīdiem.
Jo dzeltenāks/oranžāks šis pleķis, jo vairāk ienācies ir arbūzs! Zelts ir cieņā!
arbuz (2)

2. Tīklojums

Tīklojumi veidojušies no bitēm, kas apputeksnējušas ziedu un atstājušas rētas membrānā, no kā vēlāk veidojies auglis.
Vairāk apputeksnēšanās = vairāk tīklojumu = saldāks auglis.

arbuz (1)

3. Puisīts vai meitenīte?

Arī arbūziem ir dzimumi. “Puisīši” ir  garenāki un tādi kā “izstiepti”, savukārt “meitenītes” apaļas un tuklas.
“Puisīši” ir ūdeņaināki, bet “meitenītes” – saldākas.

arbuz (4)

4. Astīte

Zaļa “astīte” norāda uz to, ka arbūzs ticis novākts par agru un arbūzs var negaršot izcili.
Meklējiet arbūzu ar nokaltušu “astīti” labākai garšai.

arbuz (3)