Osso Buco itāļu valodā nozīmē “kauls ar caurumu” – šo ēdienu gatavo no teļa stilba. “Caurā” kaula vidū atrodas kaula smadzenes, kas Itālijā ir īsta delikatese – tās maltītes beigās pieņemts izsmelt no kaula un apēst ar itāļu maizi. Kaula smadzenes ir ļoti vērtīgas mūsu organismam. Tās satur daudzas organismam labvēlīgas vielas, kas piedalās imunitātes veidošanā, brūču dzīšanā, palīdz ar gremošanu un pat cīnās pret vēzi.

Sagādā svaigu vai pilnībā atlaidina (ja bijis saldēts) liellopu stilbu.

Liek uz pannas un apbrūnina abas puses.

Sajauc ar garšvielām (sāls, pipari, ķiploki, “Hmeli Suneli”, sīpoli, citrons/citrona sula) Var izmantot apelsīnu kā īpašu garšas uzlabotāju.

Liek cepammaisā un sautē 2 h, 200 grādu temperatūrā.

Tradicionāli Itālijā to pasniedz ar safrāna risoto, bet to var pasniegt arī ar kartupeļiem vai salātiem.