Mangolds jeb lapu bietes audzēja un ēda jau senie grieķi un romieši. Tas ir senāks kultūraugs nekā sarkanā biete. Mangolda lapās ir 20 -30 mg% C vitamīna un 1-2 mg% karotīna. To var ēst gan svaigu, gan termiski apstrādātu. Šī recepte ir ļoti vienkārša un ātri pagatavojama – tā garšos ikvienam, jo atgādina kraukšķīgos čipsus.

Sagādājam Mangolda lapas. Noskalojam tās.

Atdalam kruzuļotās lapiņas no kāta un saliekam karstumizturīgā traukā.

Pieberam šķipsniņu sāls, paprikas pulveri, piparus un pievieno pāris tējkarotes olīveļļas. Pārcilājam, lai izmaisītos.
Var likt arī sieru (vēlams Parmesan) vai sasmalcinātu ķiploku vai kādu garšvielu, kas patīk.

Liek krāsnī uz 200 grādiem. Karsē 10-20 min līdz lapas sakalst.

Pasniedz kā uzkodu.