burger

Burgeri 4 pieagušām personām. Tev būs nepieciešams:

  • malta liellopu gaļa (pasūti no mierini.lv) – 400 g
  • 1 vidēji liels sīpols (pasūti no mierini.lv)
  • 2 olas (pasūti no mierini.lv)
  • tomāti (pasūti no mierini.lv)
  • sāls, pipari
  • siers, kas kūst (tikia ne krievijas siers, tas dos nepareizu skābuma garšu burgerim)
  • pašgatavota burgeru mērce (gurķu-sinepju salāti sajaukti ar majonēzi nedaudz etiķi un cukuru)
  • marinēts gurķītis
  • burgermaizītes (jeb mājās ceptas maizītes)

IMG_9280

Liekam maizes krāsnī sastāvdaļas, lai pēc stundas būtu samaisīta un uzrūgusi mīkla

IMG_9297

Jeb ņemam gatavu mīklu un izveidojam desā

IMG_9302

Sagriežam “desu” un uztaisam plācenīšus

IMG_9304

Liekam tos uz pannas, nosmērējam ar kultu olu un apkaisam ar sezama sēklām. Liekam vismaz 200 grādus uzkarsētā krāsnī ccepties, līdz maizītesiegūst gatavuma krāsu

IMG_9312

Ņemam maltu gaļu, pieliekam klāt 3 olas, sakapātus sīpolus, sāli, piparus

IMG_9316

Samaisam visu vienā masā

IMG_9318

No gaļas izveidojam plācenīšus un cepam uz pannas, ēļļā

IMG_9320

Ar burgeru mērcīti apsmērētā maizītē liekam cepto gaļas plāceni

IMG_9325

Turpinam kārtot virsū tomātus, salātus, gurķīšus vai kas nu kuram labāk garšo

IMG_9331

Voalā! Burgers gatavs!