irbites

Sastāvdaļas:

  • Jaunlopa jostas daļa (nepilns kilograms pietiks 4-5 porcijām)
  • Kūpināts speķis (ap 100 g)
  • Sīpols
  • Sāls, pipari
  • Milti (1-2 ēd. karotes)
  • Žāvētas plūmes
  • Saldais krējums
  • Irbulīši (zobu bakstāmie kociņi)

IMG_9347

Sagriežam gaļas gabalu vidēji biezās šķēlēs

IMG_9356

Uzkaisam sāli un piparus, izklapējam no abām pusēm

IMG_9360

Sagriežam strēmelītēs speķīti

IMG_9363

Liekam uz izklapētajiem gabaliņiem speķa gabaliņus un žāvētas plūmes (bez kauliņiem)

IMG_9372

Sarullējam un “aizslēdzam” galus ar koka irbulīšiem, lai neritinās vaļā

IMG_9378

Liekam uz uguns un strauji apcepam.

IMG_9375

Tikmēr sagriežam vienu lielu sīpolu un apcepam

IMG_9381

Sakārtojam ātrvārāmājā katlā irbītes, uzberam apceptos sīpolus un pielejam klāt uztumētu mērci (krējums+milti+ūdens)

IMG_9446

Sautējam pus stundu (ja parastā katlā, tad ilgāk) un pasniedzam kopā ar zaļumiem un dārzeņiem.