Izcili garšīga un sātīga lazanja 6 personām.

lazanja (4)

Tev būs nepieciešams:

  • bioloģiski audzēta jaunlopa maltā gaļa (200-300 g )
  • lazanjas plāksnītes
  • marinēti šampinjoni
  • siers (Krievijas vai Holandes)
  • lečo un/vai tomātu mērce
  • 2 nelieli burkāni
  • 2 vidēji sīpoli
  • 1 tomāts
  • sāls, pipari, citas garšvielas gaļai (pēc izvēles)
  • eļļa cepšanai
  • veidne ar padziļinājumu, cepšanai cepeškrāsnī

Sagriež sīpolus un sarīvē burkānus, lai tos saceptu uz pannas eļļā.

 lazanja (3)lazanja (8)

 

Kad sīpoli metas caurspīdīgi – pievieno liellopu gaļu un turpini cept (regulāri apmaisot), kamēr gaļa vairs nav rozā.

laaznja s lazanja (2)

Veidnes apakšu nosmērē ar taukvielām un  sāk kārtot lazanjas plāksnītes. Iepriekš var izmērcēt uz īsu brīdi (lai vieglāk salauzt un ātrāk izcepas)

lazanja (12) lazanja (11)

Kad apakša noklāta – smērē pa virsu tomātu mērci vai lečo, kam virsū izklāj sacepto gaļu. Tad liek nākamo lazanjas plātnīšu kārtu.

lazanja (9)lazanja (10)

Jo dziļāka panna – jo vairāk kārtu.  (Katrā kārtā nav jābūt gaļai). Kādā no vidējām kārtām var likt arī sieru (rīvētu, vai sagrieeztu plānās šķēlēs).

lazanja (1)

Pēdējā kārtā liek lečo, sagrieztus šampinjonus (to sulu var pievienot gaļai cepšanas laikā) un sieru. Garnē ar svaiga tomāta šķēlēm.

lazanja (5)lazanja (6)

 

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 225 grādos un cep pus stundu. (Ja veidne ir seklāka par 6 cm, tad cepšanas laiks jāsamazina līdz 20 min)

lazanja (4)lazanja (7)

 

Lai labi garšo!