medus

Tev būs nepieciešams:

  • Liellopu gaļas šķiņķis (pasūti no mierini.lv) – 400 – 500 g
  • 1 ķiploks (pasūti no mierini.lv)
  • medus (3 ēd. karotes)
  • ķiršu tomāti (pasūti no mierini.lv) 6 gb
  • sāls, pipari
  • 1/2 citrons
  • olīveļļa
  • citas liellopu gaļas garšvielas (pēc izvēles)

medus-3

Sagriežam šķiņķi smalkās strēmelītēs un liekam “maisāmtraukā”.

medus-4

Pievienojam sagrieztus ķiplokus, sāli, piparus, medu, izspiež citronu, mazliet olīveļļas, u.c. garšvielas (piem. liellopu gaļas garšvielu mix)

medus-5

Visu kārtīgi samaisam, uzliekam vāku (vai plēvi) un liekam ledusskapī lai ievelkas vismaz 4 h (var turēt līdz pat 2 dienām)

medus-1

2 h pirms pusdienām, liek uz pannas, apsedz ar folliju un cep 1,5 h (250◦), kad izcepies, pielej ūdeni  un samet tomātus skābumam un pacepina vēl, lai sanāk brūnīgs.

Var arī necept krāsnī, bet sautēt uz pannas vai katlā, kam ir vāks.

Saldskābo mērci pasniedz ar jebkura veida piedevām (kartupeļi, rīsi, makaroni, dārzeņi, griķi utt)