Vienkārša recepte ko pagatavot arī tad, kad “ledusskapis tukšs”


“Zupas izlases” kaulus (sasaldētus vai svaigus) liekam katlā un vārām 2 h. Pēc pirmajām 20 min. atceramies nozvejot putas, ja tādas parādījušās.

Pēc putu nozvejošanas pieliekam klāt garšas uzlabotājus – svaigu sīpolu, sāli, pipargraudus, lauru lapas, smaržīgos piparus, diļļu kātus vai citas garšvielas pēc izvēles un turpinam vārīt uz lēnas uguns.

Kad gaļa jau mīksta, liekam klāt dārzeņus – kartupeļi, burkāni, zirņi, sviesta pupiņas, brokoļi. (Var arī kāpostus, kukurūzu, tomātus, puķkāpostus, papriku, briseles kāpostus, bietes, pupiņas u.c.)

Vāram vēl aptuveni 20 minūtes – kamēr kartupeļi mīksti. Pirms pasniegšanas uzkaisam šķipsniņu diļļu/loku/pētersīļu.
Lai labi garšo!


Padoms aizņemtiem cilvēkiem:

Pēc 2 h vārīšanas šo gaļas-ūdens-garšvielu maisījumu var atdzesēt un glabāt ledusskapī līdz pat 4 dienām, lai jebkurā laikā varētu uztaisīt “fikso” zupu.