Krāsnī sautētas jaunlopa ribiņas – vienkārši un ļoti garšīgi.

ribinas (3)

Tev būs nepieciešams:

  • bioloģiski audzēta jaunlopa ribas gabals (atkarībā no ēdāju skaita vai trauka izmēra).
  • sāls,
  • pipari,
  • 1 liels sīpols,
  • 1 galviņa ķiploka,
  • burkāni (pēc izvēles)
  • ūdens,
  • citas garšvielas atkarībā no gatavotāja gaumes un garšas izjūtas.
  • Gatavošanai nepieciešams karstumizturīgs trauks ar vāku.

Ņem jaunlopa ribas. Sagriež to gabalos starp ribiņām.
ribinas (2)

No abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem un kārto karstuma izturīgā traukā.
ribinas4

Nomizo, sagriež sīpolu un sakapā ķiploku, liek traukā virs ribiņām. Var pievienot burkānus.
Pārlej ar aukstu ūdeni tik daudz, lai tiktu nosegtas apmēram 1/3 ribiņu.

ribinas (5)
Trauku aizvāko un liek līdz 170-180⁰ sakarsētā cepeškrāsnī.

ribinas (6)
Ribiņas cep 2-3 stundas 170 -180 grādu temp.(līdz gaļa viegli atdalās no kauliem).
Cepšanas laikā ribiņas 1-2 reizes apgroza (apakšējās maina vietām ar virsējām) šai laikā arī pārliecinās vai zem ribiņām ir šķidrums.

ribinas (7)
Labu apetīti!

beef_short_ribs_with_potato_mash_1_vert